Saját híreink

Összes hír

Bővült a Márai Sándor Emlékkiállítás gyűjteménye

Rácz Valéria  •  2022-10-19.
Gyűjteményünk egy eredeti olajfestménnyel gazdagodott, amely egykor a család kassai lakásának egyik falát díszítette.

Táborozók a múzeumban

Rácz Valéria  •  2022-07-29.
A Csemadok Kassai Városi Választmánya az idén újra megszervezte a helyismereti napközis tábort. A szervezők idén sem hagyták ki a programból a Márai Sándor Emlékkiállítás meglátogatását.

Könyvbemutató Kassán

Rácz Valéria  •  2022-07-06.
Márai Ilona naplói Kassán, már a jövő héten!!! 2022. július 13-án szerdán Ötvös Annával, a kötet szerkesztőjével Gazdag József újságíró beszélget. Közreműködik: Gazdag Nagy Anikó.

Rólunk írták

Összes hír

Márai Sándor hazaérkezett

Rácz Valéria  •  2022-10-19.
Visszatért a kamaszkorú Márai Sándort ábrázoló portré Kassára, a Mészáros utcai házba, ahol egykor a Grosschmid család élt. A festmény az Egyesült Államokból került haza, s története ugyanolyan regényes, mint magáé az íróé.

Egy házasság, amelyet magándetektívvel sem lehetett megakadályozni

Rácz Valéria  •  2022-10-19.
Három éve bővült Kassa látnivalóinak sora: megnyitotta kapuit a Márai Sándor-emlékkiállítás. Aki megtekinti, nemcsak a világhírű írót ismerheti meg, de feleségét, Lolát is. Az asszony naplójegyzeteinek megjelenése az idei év irodalmi szenzációja volt. Páros portrénkban arra is keressük a választ, mi terelte egymás mellé ezt a két embert, hogy egy életre elválaszthatatlanok legyenek.

´Írtam, mert valamit el akartam mondani´ - Márai Sándor nyomában Kassán

vaskarika  •  2022-09-26.
Kassán, a hajdani Mészáros - ma Mäsiarska - utcában már messziről látható a felirat: Márai Sándor Emlékkiállítás. Betértünk a kapun és elénk tárult Márai világa, felidéződtek sorai, megtaláltuk az élményt. Impressziók egy emlékkiállításról.