Saját híreink

Összes hír

Táborozók a múzeumban

Rácz Valéria  •  2022-07-29.
A Csemadok Kassai Városi Választmánya az idén újra megszervezte a helyismereti napközis tábort. A szervezők idén sem hagyták ki a programból a Márai Sándor Emlékkiállítás meglátogatását.

Könyvbemutató Kassán

Rácz Valéria  •  2022-07-06.
Márai Ilona naplói Kassán, már a jövő héten!!! 2022. július 13-án szerdán Ötvös Annával, a kötet szerkesztőjével Gazdag József újságíró beszélget. Közreműködik: Gazdag Nagy Anikó.

Márai Ilona naplója

Rácz Valéria  •  2022-05-28.
A Helikon Kiadónál megjelentek Márai Sándor feleségének, Lolának 1948 és 1979 között írott naplói.

Rólunk írták

Összes hír

´Írtam, mert valamit el akartam mondani´ - Márai Sándor nyomában Kassán

vaskarika  •  2022-09-26.
Kassán, a hajdani Mészáros - ma Mäsiarska - utcában már messziről látható a felirat: Márai Sándor Emlékkiállítás. Betértünk a kapun és elénk tárult Márai világa, felidéződtek sorai, megtaláltuk az élményt. Impressziók egy emlékkiállításról.

A Márai házaspár hányattatásai az emigrációban

Vasárnap  •  2022-08-23.
Milyen volt Máraiék élete külföldön? Hol dolgoztak, miből éltek? Hogyan viselték a „nyelvi süketséget” és a visszhangtalanságot? Miért nem örült Lola annak, ha Márai bort ivott? Miért nem tartották a kapcsolatot a rokonokkal és az emigráns magyarokkal? Lottóztak-e, szerették-e a hamburgert, és néztek-e futballmeccseket a tévében? Bepillantás a Márai házaspár életébe a feleség naplóján keresztül. Könyvajánló.

Máraiék élete immár nyitott könyv

Új Szó  •  2022-07-16.
Az idei Ünnepi Könyvhét egyik szenzációja volt Márai Sándorné Matzner Ilona naplója. A két vaskos kötet bepillantást enged a házaspár amerikai emigrációban töltött harminc évébe, egyben társadalmi és történelmi korrajz is, egy művelt, nyelveket beszélő, érzékeny asszony tollából. A feljegyzéseket a Kassán élő Ötvös Anna történész rendezte sajtó alá és látta el jegyzetekkel.